Ziyaretin sırrı ortaya çıktı… Çalık ayrıntısı

Odatv Özel
Çalık Grubunun Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık oğlunu evlendiriyor. Türkiye’ye resmi ziyaret için gelen Türkmenistan Devlet Başkanı Serdar Berdimuhammedov da Çalıkların oğullarının düğününde bulunacak.

YATIRIMLAR VE ÖDÜLLER

Berdimuhamedov ve Çalıklar arasındaki yakın ilişkiler uzun süredir biliniyor. Türkmenistan‘da yatırımlaarı bulunan Ahmet Çalık’a çok sayıda ödül ve madalya verildi. Çalık 2012 yılına gelindiğinde Türkmenistan‘da Aşgabat şehrinin elektrik altyapısının yenilenmesini üstlendi.

Öte yandan Çalık’a 1997’de Türkmenistan Devlet Nişanı ve Türkmenistan Mahdum Guli Ödülü, 1999’da Türkmenistan Gayrat Madalyası ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti Üstün Hizmet Madalyası, 2001’de Türkmenistan Altın Asır Nişanı, 2002’de Türkiye Cumhuriyeti Dış İşleri Bakanlığı, Üstün Hizmet Madalyası 2006 yılında da TBMM Üstün Hizmet Ödülü verildi.

ERDOĞAN’LA GÖRÜŞTÜ

Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbangulı Berdimuhamedov, Türkiye’de Erdoğan ile de görüştü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkmenistan Devlet Başkanı Serdar Berdimuhamedov’u resmi törenle karşıladı.

Berdimuhamedov’un bulunduğu makam aracını Cumhurbaşkanlığı Külliyesi önündeki caddede karşılayan süvariler, araca protokol kapısına kadar geldi.

Erdoğan ve Berdimuhamedov’un tören alanındaki yerlerini almasının ardından 21 pare top atışı eşliğinde iki ülke milli marşları çalındı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

x