70 yaşındaki kadın ikiz doğurdu

Tüp bebek yoluyla hamile kaldı ve Uganda’da 70 yaşında bir kadın ikiz doğurdu.

Doktorlar hamileliği “tıbbi bir başarı” olarak nitelendirdi ve Safina ile iki bebeğinin durumunun iyi olduğunu söyledi.
Kırk yıl süren hamile kalma mücadelesinin yanı sıra hamilelik oldukça zor geçti. İlk olarak 2020’de Sarah adında bir kız çocuğu dünyaya getirdi ve çocuk sahibi olmadığı için kendi toplumunda zorbalığa uğradığını açıkladı.
Safina şunları söyledi: “Birçok kişi beni kısır olduğum için yargıladı ve aşağıladı, ancak ben her şeyi sonunda dualarıma cevap veren Yüce Tanrı’ya bırakmaya karar verdim.”

Hastane, tüp bebek tedavisini “tıbbi başarı” olarak nitelendirdi / Fotoğraf: Uluslararası Kadın Hastanesi ve Doğurganlık Merkezi
Kızının başarılı doğumunun ardından ikiz doğurmak için tüp bebek tedavisine devam etti ancak hamilelik kolay olmadı. Geçtiğimiz dokuz ay boyunca üç çocuk annesi hem sağlığı hem de kişisel yaşamında bazı sorunlar yaşadı.

Safina, NTV kanalına yaptığı açıklamada, yeni doğan bebeklerin babasıyla artık ilişkisinin kalmadığını belirtti.

Şöyle dedi: “Erkekler birden fazla çocuğunuz olacağını duymaktan hoşlanmıyor. Ben hastaneye kaldırıldıktan sonra bile kocam hiç gelmedi.”
Bunun yerine doktorlar onu kutladı ve hastane yetkilileri şöyle dedi: “Bu hikaye sadece tıbbi başarı ile ilgili değil; insan ruhunun gücü ve dayanıklılığı ile ilgili.”

Safina, hayatının yarısından fazlasını çocuk sahibi olmak için umutsuzca mücadele ettiğini ve 40 yıllık çabanın ardından tüp bebek tedavisine yönelmek zorunda kaldığını söyledi. Birkaç kez düşük yaptı, 1990’larda kocasını kaybetti ve doğurganlık sorunları nedeniyle alay konusu oldu.
Anne şöyle dedi: “Bir gün çok küçük bir çocuk bana, annesinin beni çocuksuz ölmem için lanetlediğini söyledi.”
Neyse ki artık üç sağlıklı varisi var.
Safina, Afrika’da tarih yazmasına rağmen dünyada doğum yapan en yaşlı kadın değil. Erramatti Mangayamma, Hindistan’da tüp bebek tedavisinin ardından 2019 yılında 74 yaşında ikiz kız çocukları dünyaya getirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

x